Кога да сключим договор за продажба на произведената електроенергия от ВЕИ

Подписването на договор за продажба на произведената зелена енергия е ключов елемент в процеса на планиране, изграждане и експлоатация на ВЕИ производствата. Ние в Ел екс Корпорейшън вярваме, че всяко успешно партньорство започва при прозрачни условия и добра комуникация. Доверието и информираността са в основата на взаимоотношенията с нашите партньори. В тази статия  даваме повече подробности на нашите бъдещи партньори относно етапите и процеса по сключването на договора.

Преди или след становището?

Получаването на становище от електроразпределителното дружество за присъединяване на вашия ВЕИ обект е една от първите стъпки, които трябва да преминете, когато решите да стартирате вашия зелен проект. Сключването на договор с търговец на електроенергия е част от процесите на планиране и бюджетиране, които Ви дават информация за срока на възвращаемост на инвестицията, планирането на приходната част, паричния поток и са в основата на структурирането на финансирането на проекта. В този смисъл договарянето на търговските условия и сключването на договор с търговец предхожда момента на същинското изпълнение и изграждане на ВЕИ производството, но е последващ момента на получаване на становище от ЕР дружество, тъй като в становището са детайлно описани условията на присъединяване и свързаните с тях инвестиции.

Защо е важно да се сключи договор преди да е започнало същинското изграждане на централата?

 • Планирате и бюджетирате приходната част на проекта
 • Изяснявате момента на начало на производството и началото на постъпленията
 • Запознавате се с условията по договора на избрания доставчик
 • Получавате време за информиран и премислен избор

В допълнение получавате:

 • Актуални ценови условия
 • Оптимален срок на договора. Партньорите ни от ВЕИ сектора имат сигурността на договор за дългосрочно сътрудничество с опция за актуализация на текущите търговски условия.
 • Сключен договор при кандидатстване за кредит. В случай, че не финансирате строителството със собствени средства и подавате документи за заем в банка, ще ви бъде изискван договор с търговец за продажба на произведената енергия, за да се изготви план за приходите, които ще постъпят от продажбите ви

Не чакайте. Всеки момент е важен.

Не е нужно да приключите изграждането на вашия обект, за да подпишете договор за продажба на енергия. Това може да стане във всеки един момент. Последните месеци на 2023г са особено подходящо време да си подсигурите доверен партньор. До края на годината всички новоприсъединили се ВЕИ производители се възползват от промоционалните ни условия – 0% разходи  за прогнозиране, балансиране и административно обслужване. Можете да се свържете с нас за допълнителна консултация или за по-подробно обсъждане на офертата като :

 • ни потърсите на телефон  02 955 19 18
 • изпратите запитване на нашия имейл office@elex.bg

Кога започва изпълнението на договора?

Изпълнението на договора ще започне от момента, в който вашият обект е завършен напълно, пуснат в експлоатация и поставен под напрежение от страна на разпределителното дружество. Като ваш партньор, ние от El Ex Corporation осигуряваме документацията свързана с договора за продажба на електроенергия. Уведомяваме ви за крайните срокове и даваме актуални насоки за оптимизация на бизнеса ви.  Отново напомняме на всички наши потенциални партньори, че винаги е по-добре да сключите своя договор за продажба на електроенергия възможно най-рано и във всички случаи преди обектът ви да бъде пуснат в експлоатация.

В помощ на инвеститорите

Основната ни цел е да бъдем максимално полезни на своите партньори и да се стремим да постигаме вашите заложени цели. Сключването на договор с El Ex Corporation ви гарантира ангажираност, обективно консултиране и стремеж да надграждаме започнатото.

1 коментар за “Кога да сключим договор за продажба на произведената електроенергия от ВЕИ

 1. Антон Отговор

  В момента получавам оферти за изграждане на 10кв. за домашни нужди. Ще ви бъда благодарен за съдействието.
  Антон Пенков

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *Абонирайте се за нашия месечен бюлетин, за да получавате актуална информация за пазара, преференциални цени и оферти.